Πως να επιλέξετε τον κατάλληλο φυσικοθεραπευτή

Ποιος είναι ο κατάλληλος φυσικοθεραπευτής; Αυτό είναι που απασχολεί πολλούς ασθενείς, ειδικά όσους χρειάζεται να επισκεφθούν κάποιον για πρώτη φορά. Η επιλογή ενός Φυσιοθεραπευτή για οποιαδήποτε πάθηση δεν είναι πολύ δύσκολη υπόθεση, αρκεί να γνωρίζετε ορισμένα πράγματα.

Σύμφωνα με τον εξειδικευμένο Φυσικοθεραπευτή Κ. Ασημωτό, όπως πολλά άλλα επαγγέλματα υγείας, η Φυσιοθεραπεία έχει πολλούς διαφορετικούς τομείς εξειδίκευσης και διέπεται από αυστηρά πρότυπα εξυπηρέτησης. Οι ίδιοι οι επαγγελματίες πρέπει να είναι επαρκώς εκπαιδευμένοι και επίσημα εγγεγραμμένοι για να ασκήσουν το επάγγελμα. Επομένως, ο εντοπισμός του φυσιοθεραπευτή που μπορεί να σας προσφέρει τη θεραπεία που χρειάζεστε απαιτεί περισσότερα από ένα απλό τηλέφωνο.

Ποια είναι όμως η καλύτερη συμβουλή για το πως να επιλέξετε τον κατάλληλο Φυσιοθεραπευτή;

Κατάλληλος Φυσικοθεραπευτής: Τι να προσέξω;

Ελέγχω τα προσόντα τους

Ακριβώς όπως και με οποιονδήποτε επαγγελματία υγείας, είναι σημαντικό ο Φυσικοθεραπευτής να είναι πλήρως καταρτισμένος και πλήρως διαπιστευμένος. Απαιτείται να έχει ολοκληρώσει τις σπουδές του σε εγκεκριμένο εκπαιδευτικό ίδρυμα και να είναι κάτοχος του αντίστοιχου πτυχίου.

Μαθαίνω τον τομέα εμπειρογνωμοσύνης

Η φυσιοθεραπεία καλύπτει ένα μεγάλο εύρος παθήσεων και ως εκ τούτου θα πρέπει να αναζητήσετε έναν Φυσιοθεραπευτή με τα σχετικά τεχνικά προσόντα για το συγκεκριμένο πρόβλημά σας. Έτσι, εάν έχετε πρόβλημα στην πλάτη για παράδειγμα, οφείλετε να αναζητήσετε κάποιον που ειδικεύεται σε μυοσκελετικές παθήσεις.

Λάβετε υπόψη σας την τοποθεσία του κέντρου Φυσικοθεραπείας

Μπορεί να φαίνεται ένα δευτερεύον ζήτημα, αλλά η τοποθεσία είναι κάτι που πρέπει να λαμβάνεται υπόψη, ειδικά όταν ο τραυματισμός ή η κατάσταση που πρόκειται να αντιμετωπιστεί είναι χρόνια. Η οδήγηση μεγάλων αποστάσεων δεν είναι συνετή όταν αντιμετωπίζετε μυοσκελετικά προβλήματα, ενώ η μετεγχειρητική φυσιοθεραπεία μπορεί να είναι μια λεπτή διαδικασία. Επομένως, εάν μπορείτε, επιλέξτε έναν φυσιοθεραπευτή που είναι κοντά ή που δεν είναι δύσκολο να φτάσετε, που να έχει εύκολη πρόσβαση (ράμπες για αναπηρικό αμαξίδιο).

Εξετάστε τις μεθόδους θεραπείας

Παραδοσιακά, οι φυσιοθεραπευτές χρησιμοποιούν τεχνικές όπως η κίνηση και το μασάζ, οι μαλάξεις, BFR, TRX, Neurokinetic Therapy (Νευροκινητική Θεραπεία), Clinical Pilates κ.α.. Ωστόσο υπάρχει ένα ευρύτερο φάσμα που χρησιμοποιείται σήμερα. Αυτό περιλαμβάνει πληθώρα εναλλακτικών τεχνικών. Ρωτήστε εάν είναι διαθέσιμη μια προτιμώμενη εναλλακτική θεραπεία, αν και τον τελικό λόγο έχει ο Φυσικοθεραπευτής.

Ελέγξτε τη διαθεσιμότητα

Ίσως το πιο σημαντικό ζήτημα είναι εάν ο φυσιοθεραπευτής είναι πραγματικά διαθέσιμος. Είναι σημαντικό να λάβετε θεραπεία όσο το δυνατόν γρηγορότερα, επομένως ρωτήστε για τον φόρτο εργασίας.

Ρωτήστε για το κόστος της θεραπείας

Σημαντικός παράγοντας είναι το κόστος της θεραπείας. Θα βοηθήσει αρκετά τον προγραμματισμό σας και φυσικά τον προϋπολογισμό σας, το να έχετε εγκαίρως όλα τα δεδομένα. Είναι πολύ πιθανό μια θεραπεία να διαρκέσει περισσότερο από το αρχικό πλάνο, για διάφορους λόγους. Αν συμβεί κάτι τέτοιο και προκειμένου να μη διακοπεί στη μέση η θεραπεία, καλό είναι να είστε προετοιμασμένοι εξ αρχής.

Τι είναι η Φυσικοθεραπεία;

Είναι η επιστήμη που σαν σκοπό έχει την πλήρη, αν είναι δυνατόν, αποκατάσταση και την επαναφορά στην λειτουργικότητα του ασθενούς. Σκοπός είναι αυτό να γίνεται με τις ίδιες ή και καλύτερες συνθήκες, αν είναι εφικτό.

Περιληπτικά, η φυσικοθεραπεία είναι ένα σύνολο τεχνικών αξιολόγησης, αναλγητικών μέσων, τεχνικών κινητοποίησης, ασκήσεων και τεχνικών επανεκπαίδευσης του ανθρωπίνου σώματος.

Επικοινωνήστε με τον Φυσικοθεραπευτή κ. Κ. Ασημωτό και κλείστε άμεσα μια συνάντηση μαζί του. Η σωστή επιλογή του Φυσικοθεραπευτή είναι ζωτικής σημασίας για την άμεση και σωστή αποκατάσταση του ασθενούς. Η μεγάλη εμπειρία του και το πλήρως εξοπλισμένο κέντρο Φυσικοθεραπείας εγγυώνται την άμεση επάνοδο του ασθενή και τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής του.